(0)
  • Voor 15.00u. besteld, morgen in huis
  • Vandaag nog bezorgd in Maastricht
  • Gratis verzending vanaf €50

Retouren

Retourneren en omruilen van artikelen

  • Hiertoe dient u binnen 14 werkdagen na ontvangst op het afleveradres contact op te nemen met klantenservie@depecheonline.com. In deze e-mail dient u uw naam, ordernummer en (indien van toepassing) uw bankgegevens te vermelden. Tevens geeft u aan dat u uw order wenst te annuleren conform de Wet koop op afstand. Mits uw verzoek voldoet aan het bovenstaande, ontvangt u binnen 1 werkdag een bevestiging met het adres waarnaar u uw bestelling kunt retourneren.
  • U ontvangt een bevestiging per e-mail zodra wij uw zending hebben ontvangen en afgehandeld. Mits voldaan, vindt restitutie van het volledige orderbedrag uiterlijk binnen veertien (14) dagen na de bevestiging van ontvangst van uw bestelling door depecheonline.com plaats.
  • De goederen kunnen enkel worden geretourneerd in onbeschadigde staat en originele verpakking, ze moeten in dezelfde conditie verkeren als u heeft ontvangen en mogen niet gebruikt of gedragen zijn. Bij ruiling geldt: Het artikel weer inpakken in originele verpakking voorzien van de afleverbon of een kopie daarvan. Schrijf op de afleverbon welk artikel u wenst te ontvangen en verstuur het pakket naar onderstaand retouradres: Depeche Online, Platielstraat 2, 6211 GV, Maastricht
  • Ruilen en retourneren kan in onze winkel, echter geven wij alleen geld terug via bankoverschrijving.
  • Artikelen kunnen NIET geruild worden:

        -Indien er gebruik is gemaakt van het depeche security bandje, en deze is verwijderd                               (verdere uitleg op pakbon).

                -Wanneer de originele pakbon niet kan worden overlegd, is gewijzigd of onleesbaar   gemaakt.

                -Originele (prijs)kaartjes niet meer aan het artikel zitten

                -Wanneer er veranderingen in of aan het product zijn aangebracht, Waaronder begrepen       reparaties die niet door depecheonline.com zijn verricht.

                -Wanneer beschadiging is ontstaan door opzet, grove onachtzaamheid of nalatig onderhoud                 van de klant.

                -Wanneer het artikel gedragen is.